المقادير
2كوب ونصف دقيق
ملعقه صغيره بكنج بودر (كيس بكنج بودر)
5 بيضات
نصف معلقه صغيره فانيليا (كيس فانيليا)
كوب وربع سكر
3\4 كوب سمن (كوب الا ربع )
ملعقه صغيره بكنج بودر
كيس محسن كيك لو عندك
نصف كوب لبن او نصف كوب عصير برتقال
الطريقه
يوضع الدقيق على البكنج بودر ويقلب ويوضع فى حله او طبق بلاستيك
توضع باقى المقادير كلها على بعضها فى الخلاط وتخفق جيدا ثم توضع على الدقيق تقلب جيدا بالايد فى اتجاه واحد حتى لا يخرج الهواء ثم تصب فى صنيه متوسطه مدهونه بالسمن ورشه دقيقه ثم توضع فى فرن متوسط الحراره لمده من 40:45 دقيقه ولا تفتحى عليها قبل نصف ساعه او حتى تشمى رحتها
إذا رغبتى فى جعلها كيكه نصفها شيكولاته
ضعى فى طبق 3 ملاعق كاكاو +ملعقه سكر +ربع كوب لبن +3 لاعق من العجينه (الخليط)
ويقلب جيدا ثم نشكلها بها كما نشاء ممكن تضعى نصف الخليط فى الصنيه ثم ضعى معجون الشكولاته ثم ضعى النصف الاخر او ممكن تعملى زيى وتكتبى بيها حروف على الكيكه من فوق او اسم
ملاحظه
الكيكه دى فيها ميزه موش فى اى كيكه تانيه انها يمكن حفظها لفتره طويله فى الثلاجه فممكن تعملى منها مقدارين وتشلى فى الثلاجه (تقطعيها شرائح او قطع ) وتضعيها فى حافظه طعام بلاستيك فى الثلاجه ممكن تفضل معاكى لحد اسبوع او اكتر بنفس الطعم والجوده